31 Aralık 2017 Pazar

Ara Makas Nedir? Nasıl Yapılır?



ARA MAKAS NEDİR? NASIL YAPILIR?

Ara makas ustasının elinde mucizelere sebep olurken ustası olmayanın elinde ise kabusa dönüşebilir.
Burada herkes ustayım diyecektir elbette!

Kuaförlerden;
 "Merak etmeyin hiç bir sorun yaşamazsınız, Çok güzel olacak emin olun, Bana güvenin" gibi telkin edici ve güven aşılayıcı cümleler duymanız kaçınılmazdır.
 Ama asıl sorun hangi saça? Hangi modele? Ve ne şekilde ara makas yapılır püf noktasını bilen bir uzmanın olmamasıdır.

Aslında sizi teknik bilgilerde boğmak istemiyorum. Bu yüzden olabildiğince basit ve anlaşılabilir bir dille ara makas nedir? Nasıl yapılır? sorularını yanıtlamaya çalışacağım.

Ara makas, ince telli saçlara uygulanmamalıdır! Gibi bir cümle mutlak duymuşsunuzdur.

YANLIŞ! İnce telli saçlara ara makas uygulanabilir. ANCAK saç gür ve katlı bir kesim uygulanmış ise sadece uçlarına uygulanmalıdır.
Doğru bilinen bir çok yanlış vardır ara makas ile ilgili. Sadece biraz mantıklı düşünerek hangi saça nasıl bir uygulama yapılması gerektiği sadece tecrübedir.
Şu saça ara makas uygulanmaz, bu saça ara makas uygulanır diye bir şey yok.
Ara Makas Uygulamasında ALTIN KURAL ŞUDUR!

SAÇIN GÜRLÜĞÜ, KESİLEN MODEL ve UYGULANACAK ARA MAKAS MİKTARI. Bu üç unsur dikkate alınarak ara makas uygulaması gerçekleştirildiği taktirde mutlu bir şekilde kuaför salonundan ayrılmanız içten bile değildir.
Devamını Oku

29 Aralık 2017 Cuma

Ombre Nedir? Nasıl Yapılır.


OMBRE NEDİR? NASIL YAPILIR?

Öncelikle Ombre işleminin adına ve tarihine değinelim. Ombre 90'lı yıllarda krepe balyaj adı ile gerçekleştirilirdi. Fakat günümüzdeki adı artık krepe balyaj değil modernize edilmiş Ombre adıyla bilinmeye başlandı.

Ombre çeşitli yöntemlerle yapılabilmektedir. Bu yöntemler kuaförlerin tercihine göre değişir. Örneğin ; Tarakla yapılan ombre. Bu yöntemde ince dişli tarağımızı boyaya batırarak saçın parçalar halinde ayrılıp hafifçe boyayı aşırı bulaştırmayacak şekilde saçın taranması ile gerçekleştirilir.

Ancak bu yöntem pek sağlıklı sonuçlar vermemektedir. Ombre'nin asıl hedefi olan doğallığı bozabilmektedir.

Burada size Ombre işleminin aslında nasıl yapılması gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

Ombre yapımı öncelikte saçın rengine göre belirlenmelidir. Daha sonrasında saç ortalama bir parmak tutamlar halinde ayrılarak krepe yapılır.

Krepe yapılan tutam ortalama dipten 6-7 parmak boşluk bırakılacak şekilde paket olarak açıcımız saça sürülür. Daha sonrasında  dipten bırakılan 6-7 parmak boşluğumuzu 3 parmak boşluğa düşürecek şekilde fırçamızla ince ince çizgiler çizilir ve tutam paketlenir. Bu işlem saçın tamamına uygulanır ve kontrollü bir şekilde istenilen rengi yakalayıncaya kadar paketler bekletilir. İstenilen rengi elde ettiğimiz paketler yapım aşamasındaki sıra ile yıkanır.

Ombre işleminde en  önemli husus krepedir.
Saça yapılan krepe ne kadar iyiyse istenilen doğal geçiş o derece güzel olur. Yukarıdaki Ombre örneğimiz size fikir verecektir.

Bu yazımız burada son bulmuştur. Umarız ombrenin yapım aşamalarını ve mantığını kavramışsınızdır.



Fiyat araştırması yapan hanımlar, bu fiyatlar bulunduğunuz il, ilçe, semt olarak değişebilir. İyi bir semt ve yerde 500-600 TL'yi bulurken küçük bir ilçe de 100-150 TL olabilir.
Devamını Oku