10 Ocak 2018 Çarşamba

Makine ile Düz Saç Nasıl Kesilir?




Bu yazımızda size makine ile düz saç nasıl kesilir? Sorusuna yanıt vereceğiz ve püf noktalarından bahsedeceğiz. Tabi böylesi bir konu yazılarak anlatılmaz. Bu yüzden sizlere bir video ile birlikte yanıt vereceğiz. Siz videoyu izlerken bizde video üzerindeki bakış açısına yön vermek adına püf noktalarımızı sıralayacağız. Yukarıda gördüğünüz düz uzun küt denilebilecek bir kesimdir. Bazı yerlerde bu kesime lob kesim de denilebilir. Aslında burada bizim için önemli olan saçın boyu değil kesimin özelliğidir. Düz bir kesim omuz üstünde olursa, küt kesim omuzdan alt boylarda kesildiğinde ise düz kesim olarak adlandırılıyor.

Şimdi geçelim videomuza.



Videoda izlediğiniz ama kaçırdığınız bölümlerden bahsedelim. Makine ile düz saç kesilirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar şunlardır.

İlk olarak kişinin kesim boyunca mümkün oluduğunca öne doğru eğmesi gerekir.
İkinci bir püf nokta ise saçı kesen kişinin saçı çok iyi taraması gerekir.
Üçüncü püf noktamız ise, saçı keserken tekrar tekrar taranıp en son tarama işleminde tarağın tamamen düz tutulması şarttır.
Dördüncü ve aslında en önemlisi olan ilk olarak uygulanması gereken işlem makine ile düz kesilen bir saçın mutlak olarak FÖN çekilmiş olması şarttır. Hatta fönün üzerine düzleştiri yapılması gerekebilir. 


EmoticonEmoticon