9 Ocak 2018 Salı

Saçım Turuncu Olmasın? Dipteki Turunculuk Nasıl gider?



Evde saçınızı boyuyorsunuz ve resimdeki gibi bir sarı ile karşılaşıyorsanız bu yazımız sizin için.
Öncelikle size böylesi bir turuncu sarının sebeplerinden bahsedelim sonra da çözümleri hakkında biraz öneriler sunalım.

Turuncu sarı ile karşılaşılmasının en büyük etkeni koyu bir saç rengine sahip olmaktır. İkinci etken ise boyanılan rengin yeterince açık olmaması ya da yanlış renk seçimidir.

Peki böylesi iğrenç bir sarıdan kurtulmak için neler yapılabilir? Gelin hep birlikte bu sorununuza bir çözüm bulalım.

İlk olarak ne demiştik? Saç renginizin koyu olması. Koyu bir saç rengine sahipseniz markette ve ya kuaförde seçmeniz gereken saç rengi en açık sarıdır. Ama ben çok açık sarı istemiyorum! Dediğinizi duyar gibiyim. Merak etmeyin, seçtiğiniz renk sizi civcive döndürmeyecektir. Sebebi saç renginizin koyu olması. Zaten zemini koyu olduğundan dolayı sürdüğünüz rengin ortalama 2-2,5 ton civarında koyu bir renk ile sonuçlanacaktır.

Buraya kadar tamamsak şimdi gelelim ikinci seçim hatasına. Yazımızı buraya kadar okuyup hemen deneme yapanlar yine turuncu sarı oldu gibi bir hayıflanma da bulunabilir. Okumaya devam etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

En açık sarı tonunu seçmesine seçtikte, saç rengini hani koyuydu ya. Tek başına en açık renk sarılar bu turunculuğu almayacaktır. (%100 azaltmayacaktır. %100 bir sarı saç için açma işlemi gerekir.)
Burada seçtiğimiz en açık sarının birde şu özelliği olması gerekir. "KÜLLÜ" evet yanlış okumadınız.
Seçtiğiniz en açık sarı küllü tonlar içermelidir. Yani örnek verecek olursak. 11.00 boya ile boyama yapıyorsanız 11.01 - 11.10 gibi noktadan sonra 1 rakkamını içeren küllü tonlar seçmelisiniz.
Bu seçimler saçınızdaki turunculuğu azaltacaktır.

Yazımıza artık daha profesyonel bir bakış açısı ile bakalım ve devam edelim. Peki kuaför salonlarında oluşan turuncu sarıdan nasıl kurtulabiliriz. Burada böylesi bir sorundan kurtulmak için pek çok yöntem var, kısaca bahsedelim.

İlk yöntem yeşil boya! Evet yanlış okumadınız. bir fındık tanesi kadar mix ton olan yeşil boya küllü ve açık bir sarı renk (extra acıcı boyalar) içine karıştırıldığında saçtaki turunculuğun azaldığını göreceksiniz.
İkinci bir yöntem ise pek kullanılmayan ama uygulanabilir bir yöntem. Saç rengini kırma. Bu yöntem ile ilk olarak düşük volumde hazırlanmış bir açıcı ile saçın koyuluğu alınır üzerine küllü bir sarı uygulanarak turunculuktan kurtulunabilir.
Üçüncü yöntemimiz ise saç tabakalarını açmak için uygulanan bir yöntem. %20-%30 volum Oksidan boya gibi uygulanır ve saçın pul tabakalarının açılması sağlanır. Daha sonrasında boya işlemine geçilir.

Burada bahsettiğimiz 2. ve 3. yöntemler pek sık kullanılmasa da uygulanabilir yöntemlerdir. Ve profesyonel olarak uygulanmalıdır. Aşırı detaylara girmedim bunun sebebi evde denemeye kalkan hanımlar olabilir. Bu yüzden evde uygulamaya kalkmayın, sonuçlar hiç iç açıcı olmayabilir.

Sizlere tavsiyem evde uygulayabileceğiniz yöntemleri denemenizdir. Ha belki de profesyonel gözle bakılan boya içerisine yeşil mix ton karıştırmak evde uygulanabilir. Tabi yeşil boyayı marketlerde bulabilirseniz.


EmoticonEmoticon