29 Aralık 2017 Cuma

Ombre Nedir? Nasıl Yapılır.


OMBRE NEDİR? NASIL YAPILIR?

Öncelikle Ombre işleminin adına ve tarihine değinelim. Ombre 90'lı yıllarda krepe balyaj adı ile gerçekleştirilirdi. Fakat günümüzdeki adı artık krepe balyaj değil modernize edilmiş Ombre adıyla bilinmeye başlandı.

Ombre çeşitli yöntemlerle yapılabilmektedir. Bu yöntemler kuaförlerin tercihine göre değişir. Örneğin ; Tarakla yapılan ombre. Bu yöntemde ince dişli tarağımızı boyaya batırarak saçın parçalar halinde ayrılıp hafifçe boyayı aşırı bulaştırmayacak şekilde saçın taranması ile gerçekleştirilir.

Ancak bu yöntem pek sağlıklı sonuçlar vermemektedir. Ombre'nin asıl hedefi olan doğallığı bozabilmektedir.

Burada size Ombre işleminin aslında nasıl yapılması gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

Ombre yapımı öncelikte saçın rengine göre belirlenmelidir. Daha sonrasında saç ortalama bir parmak tutamlar halinde ayrılarak krepe yapılır.

Krepe yapılan tutam ortalama dipten 6-7 parmak boşluk bırakılacak şekilde paket olarak açıcımız saça sürülür. Daha sonrasında  dipten bırakılan 6-7 parmak boşluğumuzu 3 parmak boşluğa düşürecek şekilde fırçamızla ince ince çizgiler çizilir ve tutam paketlenir. Bu işlem saçın tamamına uygulanır ve kontrollü bir şekilde istenilen rengi yakalayıncaya kadar paketler bekletilir. İstenilen rengi elde ettiğimiz paketler yapım aşamasındaki sıra ile yıkanır.

Ombre işleminde en  önemli husus krepedir.
Saça yapılan krepe ne kadar iyiyse istenilen doğal geçiş o derece güzel olur. Yukarıdaki Ombre örneğimiz size fikir verecektir.

Bu yazımız burada son bulmuştur. Umarız ombrenin yapım aşamalarını ve mantığını kavramışsınızdır.



Fiyat araştırması yapan hanımlar, bu fiyatlar bulunduğunuz il, ilçe, semt olarak değişebilir. İyi bir semt ve yerde 500-600 TL'yi bulurken küçük bir ilçe de 100-150 TL olabilir.


EmoticonEmoticon