19 Ocak 2018 Cuma

Saç Nasıl Uzatılır?



Bir çok hanım saçımı daha hızlı nasıl uzatabilirim? Diye sorular soruyor. Bugün ki yazımızda bu konuyu aydınlatalım istedik. Tabi bu konuya değindiğimizde bilimsel gerçekleri göz önünde bulundurmalıyız.

O yüzden buyurun saç uzaması üzerine bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekler.
Yetişkin ve sağlıklı bir insanın 1 ay süre içerisinde saçı ortalama ;1 - 1,5 cm arasında uzar.
Bu uzama kişinin uyku düzeni, beslenme düzeni, günlük stres düzeyi çerçevesinde değişiklik gösterir.

Peki şimdi gelelim Saç nasıl uzatılır? sorunusun yanıtına.

İlk olarak beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. İçerisinde "E, C, A, D, B12 ,B6 " vitaminleri içeren yiyecekleri bol bol tüketmenizde fayda var.
Günlük 8 saat uyku düzeniniz mutlak olmalı ve stresten uzak durmalısınız.

Tabi büyük şehir kargaşasında ve yaşam savaşında bu şartları yerine getirmek mümkün değil. Peki bunların dışında neler yapılabilir.

Size ufak tefek bir kaç tüyo'da verelim.

1. Düzenli saç bakımı yapın!
2. Düzenli olarak 3 ay aralıkla saçınızdan 1 cm kadar kestirin.
3. Fön, düzleştiri gibi ısı bazlı işlemleri mecbur kalmadıkça saçınıza uygulamayın.

Devamını Oku

15 Ocak 2018 Pazartesi

Gri Saç Nasıl Yapılır?


Çok beğenilen, cesaret isteyen ama bir türlü yaptırılamayan ya da yaptırmayı deneyipte bir türlü istediği sonucu yakalayamanlar için gri saç nasıl yapılır başlıklı yazımızı hazırladık.

Gri saç, fazlasıyla cesaret ister. Bu yüzden bir çok bayan başkalarında görür ama cesaret edip kendinde deneyemez. Şimdi size bu gri saç renginin nasıl yakalanacağını anlatacağım.

Öncelikle gri bir saç elde etmek için saçımızı beyaz derecesine kadar açmamız gerektiğini unutmayın. Hafif turunculuk kalmış bir saçta bile istediğiniz gibi bir gri rengi elde etmeniz mümkün değil. Mümkün değil derken, elbette ki ufak tefek müdahelelerle mümkün olabiliyor ancak saçta dalgalanmalar meydana gelebiliyor. O yüzden öncelikle temiz bir sarı elde etmemiz çok önemli.

Ombre şeklinde, bir tutam ya da komple gri istiyorsanız. Açılacak tutamın temiz bir sarı olmasını benimsediyseniz sıradaki işlemimize geçelim.

Temiz bir sarı elde ettikten sonra yapmamız gereken işlem, öncelikle gri bir boya. Peki ben evde gri saç nasıl yapılır bunu öğrenmek istiyorum. Gri boyayı nerede bulabilirim diyorsanız. Dikkatlice okumaya devam edin. Evde böylesi bir işlem tehlikeli olabilir. Öncelikle kontrollü bir açma işlemi gerektirdiği için sağlıklı bir açma işlemi uygulamanız evde mümkün olmayabilir. Şayet daha öncesinde kuaförde platin sarı derecesine kadar açtırmış ve kullanıyorsanız evde gri saç yapmanız mümkün olabilir.

Peki evde gri saç nasıl yaparım? Diyorsanız okumaya devam... İlk olarak elde etmeniz gereken 2 adet boya rengi var. ( GRİ Boya bulamıyorsanız şayet alternatif çözüm olarak yazılmıştır...)

1. Boyamız ; KÜLLÜ SARI
2. Boyamız ; SİYAH

Bu iki renk ile gri yapmanız mümkündür. İşlem olarak şöyle gerçekleştirilir.

İlk olarak küllü sarı boyamıza bir leblebi tanesi kadar siyah boya karıştırınız %10 volüm oksidan ile gerçekleştirilen bu karışımı saçınızın sarı yerlerine uygulayınız. Ortalama 15-20 dakika kadar bekletip yıkayınız. Saçınızın gri olduğunu göreceksiniz.

Ama birinci tercihiniz daima uzman birinin ellerinde boyanması olsun. Çünkü evde gerçekleştirilen boyama işlemlerine müdahele edilmesi, bazı saç durumlarına göre boyama işlemlerinin farklılık göstermesi kötü sonuçlar doğurabiliyor. Buradaki amacımız sizlere evde uygulanmak durumunda kalındığında alternatif yöntemlerle istediğiniz renkleri nasıl elde edebileceğinizi anlatmak.

Gri saç rengine sahip oldunuz ancak gri saç ne kadar gider? Ne kadar kullanabilirim? Diye sorular sorabilirsiniz. İşte bu sorularınıza da cevap verelim.

Gri saç rengi kullanış açısından çok zor bir renktir ve kısa sürede griliğini yitirip, tekrardan sarı rengine dönmeye başlar. Bu da ortalama ömrünün 10-15 gün olduğu anlamına gelir. Tabi saçınızı yıkama sıklığına göre bu süre artabilir ya da azabilir. 

En verimli şekilde bu süreyi nasıl uzatabiliriz diye soracak olursanız da, bunlar için tavsiyemiz şunlar.

İlk olarak şampuan. Gri saç rengine merak salan herkesin duymuş olduğu Mavi şampuan, Silver Şampuan, Eflatun Şampuan gibi terimlerdir. Aslında içerisinde mavi pigment bulunan bir şampuandır. Mavi pigment saça gri rengi verir. Bu yüzden böylesi bir şampuan kullanmanız saç renginizin ömrünü uzatacaktır ama yeterli değildir. En kesin çözüm uzman bir kuaföre cila adı verilen bir boya işleminin uygulanmasıdır.

Şampuanı nereden alabileceğini bilmeyen hanımlar içinde yazmakta fayda olduğunu görüyorum. Mavi şampuanı elde bileceğiniz bir çok nokta var. Örneğin ; gratis gibi kozmetik firmaları. Kuaför salonları. Hiç bir yerde bulamadıysanız internetten alabilirsiniz.
Devamını Oku

10 Ocak 2018 Çarşamba

Makine ile Düz Saç Nasıl Kesilir?




Bu yazımızda size makine ile düz saç nasıl kesilir? Sorusuna yanıt vereceğiz ve püf noktalarından bahsedeceğiz. Tabi böylesi bir konu yazılarak anlatılmaz. Bu yüzden sizlere bir video ile birlikte yanıt vereceğiz. Siz videoyu izlerken bizde video üzerindeki bakış açısına yön vermek adına püf noktalarımızı sıralayacağız. Yukarıda gördüğünüz düz uzun küt denilebilecek bir kesimdir. Bazı yerlerde bu kesime lob kesim de denilebilir. Aslında burada bizim için önemli olan saçın boyu değil kesimin özelliğidir. Düz bir kesim omuz üstünde olursa, küt kesim omuzdan alt boylarda kesildiğinde ise düz kesim olarak adlandırılıyor.

Şimdi geçelim videomuza.



Videoda izlediğiniz ama kaçırdığınız bölümlerden bahsedelim. Makine ile düz saç kesilirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar şunlardır.

İlk olarak kişinin kesim boyunca mümkün oluduğunca öne doğru eğmesi gerekir.
İkinci bir püf nokta ise saçı kesen kişinin saçı çok iyi taraması gerekir.
Üçüncü püf noktamız ise, saçı keserken tekrar tekrar taranıp en son tarama işleminde tarağın tamamen düz tutulması şarttır.
Dördüncü ve aslında en önemlisi olan ilk olarak uygulanması gereken işlem makine ile düz kesilen bir saçın mutlak olarak FÖN çekilmiş olması şarttır. Hatta fönün üzerine düzleştiri yapılması gerekebilir. 

Devamını Oku

9 Ocak 2018 Salı

Saçım Turuncu Olmasın? Dipteki Turunculuk Nasıl gider?



Evde saçınızı boyuyorsunuz ve resimdeki gibi bir sarı ile karşılaşıyorsanız bu yazımız sizin için.
Öncelikle size böylesi bir turuncu sarının sebeplerinden bahsedelim sonra da çözümleri hakkında biraz öneriler sunalım.

Turuncu sarı ile karşılaşılmasının en büyük etkeni koyu bir saç rengine sahip olmaktır. İkinci etken ise boyanılan rengin yeterince açık olmaması ya da yanlış renk seçimidir.

Peki böylesi iğrenç bir sarıdan kurtulmak için neler yapılabilir? Gelin hep birlikte bu sorununuza bir çözüm bulalım.

İlk olarak ne demiştik? Saç renginizin koyu olması. Koyu bir saç rengine sahipseniz markette ve ya kuaförde seçmeniz gereken saç rengi en açık sarıdır. Ama ben çok açık sarı istemiyorum! Dediğinizi duyar gibiyim. Merak etmeyin, seçtiğiniz renk sizi civcive döndürmeyecektir. Sebebi saç renginizin koyu olması. Zaten zemini koyu olduğundan dolayı sürdüğünüz rengin ortalama 2-2,5 ton civarında koyu bir renk ile sonuçlanacaktır.

Buraya kadar tamamsak şimdi gelelim ikinci seçim hatasına. Yazımızı buraya kadar okuyup hemen deneme yapanlar yine turuncu sarı oldu gibi bir hayıflanma da bulunabilir. Okumaya devam etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

En açık sarı tonunu seçmesine seçtikte, saç rengini hani koyuydu ya. Tek başına en açık renk sarılar bu turunculuğu almayacaktır. (%100 azaltmayacaktır. %100 bir sarı saç için açma işlemi gerekir.)
Burada seçtiğimiz en açık sarının birde şu özelliği olması gerekir. "KÜLLÜ" evet yanlış okumadınız.
Seçtiğiniz en açık sarı küllü tonlar içermelidir. Yani örnek verecek olursak. 11.00 boya ile boyama yapıyorsanız 11.01 - 11.10 gibi noktadan sonra 1 rakkamını içeren küllü tonlar seçmelisiniz.
Bu seçimler saçınızdaki turunculuğu azaltacaktır.

Yazımıza artık daha profesyonel bir bakış açısı ile bakalım ve devam edelim. Peki kuaför salonlarında oluşan turuncu sarıdan nasıl kurtulabiliriz. Burada böylesi bir sorundan kurtulmak için pek çok yöntem var, kısaca bahsedelim.

İlk yöntem yeşil boya! Evet yanlış okumadınız. bir fındık tanesi kadar mix ton olan yeşil boya küllü ve açık bir sarı renk (extra acıcı boyalar) içine karıştırıldığında saçtaki turunculuğun azaldığını göreceksiniz.
İkinci bir yöntem ise pek kullanılmayan ama uygulanabilir bir yöntem. Saç rengini kırma. Bu yöntem ile ilk olarak düşük volumde hazırlanmış bir açıcı ile saçın koyuluğu alınır üzerine küllü bir sarı uygulanarak turunculuktan kurtulunabilir.
Üçüncü yöntemimiz ise saç tabakalarını açmak için uygulanan bir yöntem. %20-%30 volum Oksidan boya gibi uygulanır ve saçın pul tabakalarının açılması sağlanır. Daha sonrasında boya işlemine geçilir.

Burada bahsettiğimiz 2. ve 3. yöntemler pek sık kullanılmasa da uygulanabilir yöntemlerdir. Ve profesyonel olarak uygulanmalıdır. Aşırı detaylara girmedim bunun sebebi evde denemeye kalkan hanımlar olabilir. Bu yüzden evde uygulamaya kalkmayın, sonuçlar hiç iç açıcı olmayabilir.

Sizlere tavsiyem evde uygulayabileceğiniz yöntemleri denemenizdir. Ha belki de profesyonel gözle bakılan boya içerisine yeşil mix ton karıştırmak evde uygulanabilir. Tabi yeşil boyayı marketlerde bulabilirseniz.
Devamını Oku

3 Ocak 2018 Çarşamba

Evde Saç Boyarken Nelere Dikkat Edilir? Saç Boyama Nasıl Yapılır?


Bugün ki konumuzu saç boyama üzerine seçtim, umarım sizlere faydalanabileceğiniz bilgiler sunabilirim.

1) Saç boyası çeşitleri
2) Saç boyama da dikkat edilmesi gereken hususlar
3) Saç boyama prensipleri

Bu 3 başlık altında konumuzu işlemeye karar verdim. Daha önce de bahsettiğim üzere sizlere saçın pul tabakasını açar da içerisinde tutunan pigmentleri şöyle yapar da falan da filan da ... Diye teknik bilgilerle boğmak istemiyorum. Burada anlaşılabilir, ilkokul mezunu bir insanın da üniversite mezunu bir insanında anlayabileceği ortak bir dilde konularımızı işlemek istiyorum. Dilerseniz hemen 1. başlığımız olan saç boyası çeşitlerinden bahsedelim.

En çok kullanılan saç boyası çeşitlerimiz "Amonyaksız, bitkisel ve Amonyaklı (yani klasik olarak marketlerden aldığınız köpük ve ya tüp boyalardır)"

Bu 3 çeşit boyadan hangisini uyguladığınızın bir önemi yok detaylara takılmayın. Öncelikle bilmeniz gereken bir kaç ufak tefek püf noktayı vermek için 2. başlığımız olan Saç boyama da dikkat edilmesi gereken hususlara geçiyorum.

Saçınızda beyaz varsa, saçınız daha öncesinden boyalıysa, istediğiniz renk daha açık ve ya daha koyuysa, saçınızda hiç boya yoksa nasıl bir yol izlemelisiniz bunları anlatalım.

   a) Saçınızda beyaz varsa (%10 %20 %30 %40 %50 %60 %80 %90 %100 oran ayırtmaksızın) .(nokta) dan öncesi yazan numaralı boya ile desteklemelisiniz. Yani 8.35 boya yapacaksanız . (nokta)'dan öncesi olan 8. numaralı boyadan çeyrek tüp (10 gr - 15 gr) kullanmalısınız.
Efendim kullanmasak olmaz mı? Ben kullanmıyorum renkten memnunum? Olabilir elbette ama beyaz kapatmakta sorun yaşıyorsanız bir deneyin derim. Teknik bilgiye boğmuyorum basit dille yaparsanız daha güzel olur.

  b) Saçınız daha öncesinde boyalı ise şöyle düşünün. Boyamak istediğiniz renk saçınızdan koyu ise hiç bir sıkıntı yok! Yok boyamak istediğiniz renk saçınızdan açık bir renk ise olmaz! Basit ve özümsenmesi gereken altın kuraldır efendim. Saçım kumral, sarı renk vursam tutmaz mı? Hayır tutmaz sonuç 2 renk çıkacaktır aman deyim yapmayın. 3 kuruş kâr edicem diye 5 kuruşluk zarar edersiniz dikkat!

  c) Saçınızda hiç boya yok ise pek takılacak bir husus yok bir çok rengi direkt olarak uygulanabilirdir. Ancak 8-9-10-11-12 numaralar ile başlayan herhangi bir renk uygulanacaksa saçınızın uçları daha koyu olacaktır! Eee ne yapcaz? Düşünmeyin efendim basit. Saçımızın uçlarına abimizi çağırıp 1 numara daha büyüğünü uygulayacağız. Örneğin 9 numara ile saçımızın diplerini boyayacaksak uçlarına 10 numara ile boyayacağız.

Ve son olarak 3. başlığımıza geçerek en son dokunuşlarımızı yapalım. Size basit bir şekilde saçınızı boyarken dikkat etmeniz gereken en önemli yerleri yazmak istiyorum. İlk olarak, şakak bölümünüz. İkinci olarak kulak arkası bölümünüz. Üçüncü olarak tepe ve ensenizin üst bölümü. Bu bahsettiğim bölümler evde saç boyayan hanımların en çok kaçırdığı boyayamadığı bölümlerdir.


Buradaki yazımız siz okuyucularımıza evde yaşanılan boyama hataları baz alınarak çözümleri en basit dille anlatabilmek adına yazılmıştır. İşin teknik boyutlarını ve detaylarını sizlere uzun uzun anlatacağımız yazılarda gelecektir elbette ancak burada merak ettiğiniz teknik ve detayları yorum olarak bildirmeniz gerekmektedir. Siz sorun biz yazalım :) Zira bu konu üzerine kitap yazılacak kadar geniş ve kapsamlıdır.
Devamını Oku