15 Ocak 2018 Pazartesi

Gri Saç Nasıl Yapılır?


Çok beğenilen, cesaret isteyen ama bir türlü yaptırılamayan ya da yaptırmayı deneyipte bir türlü istediği sonucu yakalayamanlar için gri saç nasıl yapılır başlıklı yazımızı hazırladık.

Gri saç, fazlasıyla cesaret ister. Bu yüzden bir çok bayan başkalarında görür ama cesaret edip kendinde deneyemez. Şimdi size bu gri saç renginin nasıl yakalanacağını anlatacağım.

Öncelikle gri bir saç elde etmek için saçımızı beyaz derecesine kadar açmamız gerektiğini unutmayın. Hafif turunculuk kalmış bir saçta bile istediğiniz gibi bir gri rengi elde etmeniz mümkün değil. Mümkün değil derken, elbette ki ufak tefek müdahelelerle mümkün olabiliyor ancak saçta dalgalanmalar meydana gelebiliyor. O yüzden öncelikle temiz bir sarı elde etmemiz çok önemli.

Ombre şeklinde, bir tutam ya da komple gri istiyorsanız. Açılacak tutamın temiz bir sarı olmasını benimsediyseniz sıradaki işlemimize geçelim.

Temiz bir sarı elde ettikten sonra yapmamız gereken işlem, öncelikle gri bir boya. Peki ben evde gri saç nasıl yapılır bunu öğrenmek istiyorum. Gri boyayı nerede bulabilirim diyorsanız. Dikkatlice okumaya devam edin. Evde böylesi bir işlem tehlikeli olabilir. Öncelikle kontrollü bir açma işlemi gerektirdiği için sağlıklı bir açma işlemi uygulamanız evde mümkün olmayabilir. Şayet daha öncesinde kuaförde platin sarı derecesine kadar açtırmış ve kullanıyorsanız evde gri saç yapmanız mümkün olabilir.

Peki evde gri saç nasıl yaparım? Diyorsanız okumaya devam... İlk olarak elde etmeniz gereken 2 adet boya rengi var. ( GRİ Boya bulamıyorsanız şayet alternatif çözüm olarak yazılmıştır...)

1. Boyamız ; KÜLLÜ SARI
2. Boyamız ; SİYAH

Bu iki renk ile gri yapmanız mümkündür. İşlem olarak şöyle gerçekleştirilir.

İlk olarak küllü sarı boyamıza bir leblebi tanesi kadar siyah boya karıştırınız %10 volüm oksidan ile gerçekleştirilen bu karışımı saçınızın sarı yerlerine uygulayınız. Ortalama 15-20 dakika kadar bekletip yıkayınız. Saçınızın gri olduğunu göreceksiniz.

Ama birinci tercihiniz daima uzman birinin ellerinde boyanması olsun. Çünkü evde gerçekleştirilen boyama işlemlerine müdahele edilmesi, bazı saç durumlarına göre boyama işlemlerinin farklılık göstermesi kötü sonuçlar doğurabiliyor. Buradaki amacımız sizlere evde uygulanmak durumunda kalındığında alternatif yöntemlerle istediğiniz renkleri nasıl elde edebileceğinizi anlatmak.

Gri saç rengine sahip oldunuz ancak gri saç ne kadar gider? Ne kadar kullanabilirim? Diye sorular sorabilirsiniz. İşte bu sorularınıza da cevap verelim.

Gri saç rengi kullanış açısından çok zor bir renktir ve kısa sürede griliğini yitirip, tekrardan sarı rengine dönmeye başlar. Bu da ortalama ömrünün 10-15 gün olduğu anlamına gelir. Tabi saçınızı yıkama sıklığına göre bu süre artabilir ya da azabilir. 

En verimli şekilde bu süreyi nasıl uzatabiliriz diye soracak olursanız da, bunlar için tavsiyemiz şunlar.

İlk olarak şampuan. Gri saç rengine merak salan herkesin duymuş olduğu Mavi şampuan, Silver Şampuan, Eflatun Şampuan gibi terimlerdir. Aslında içerisinde mavi pigment bulunan bir şampuandır. Mavi pigment saça gri rengi verir. Bu yüzden böylesi bir şampuan kullanmanız saç renginizin ömrünü uzatacaktır ama yeterli değildir. En kesin çözüm uzman bir kuaföre cila adı verilen bir boya işleminin uygulanmasıdır.

Şampuanı nereden alabileceğini bilmeyen hanımlar içinde yazmakta fayda olduğunu görüyorum. Mavi şampuanı elde bileceğiniz bir çok nokta var. Örneğin ; gratis gibi kozmetik firmaları. Kuaför salonları. Hiç bir yerde bulamadıysanız internetten alabilirsiniz.


EmoticonEmoticon